top of page
Search
  • irinapatasanu

Arh. Irina Patasanu – Despre pasiunea pentru amenajari interioare si spatii personalizate

Atunci cand vorbesti cu arhitectul Irina Patasanu despre design interior iti va spune despre importanta unui spatiu atent personalizat, cu detalii in care se reflacta personalitatea ta. Si suntem perfect de acord cu ea, asa ca am vorbit despre cum a pornit pasiunea ei pentru arhitectura, ce a studiat, tendinte, precum si spatiile favorite pe care adora sa le decoreze. Si cum chiar ea il citeaza pe Charles Eames spunand ”Detaliile nu sunt doar niste simple detalii, ele fac designul”, hai sa descoperim de ce aceste detalii fac din spatiul in care locuim locul perfect pentru a fi numit ”Acasa”


1. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru design interior?

Nu pot vorbi exact despre un moment specific în care să pot spune că am descoperit această pasiune. Am crescut cu ea, am crescut cu pasiunea pentru frumos, pentru pictură, pentru creație în general. Pasiunea specifică pentru design interior a venit ușor, ușor prin timpul facultății când am realizat că nu este de ajuns să creezi o construcție sau să compui un concept, ci este necesar sa gândești totul până la cel mai mic detaliu, iar detaliile, în opinia mea, chiar fac diferența.

2. Ce studii ai urmat pentru a-ți transforma pasiunea în job?

Am absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, Masterul în Mobilitate Urbană și numeroase cursuri cu specializare în Design de Interior și Amenajări Interioare.

3. Care crezi că este specialitatea ta în design interior?

Până la momentul actual, specialitatea mea o reprezintă spațiile rezidențiale. Îmi place foarte tare să creez câte un ”acasă” unic, armonios și unitar pentru fiecare dintre beneficiarii mei.

4. Dintre toate proiectele la care ai lucrat spune-ne despre câteva dintre cele care îți sunt cele mai dragi.

De departe cele mai dragi proiecte pentru mine sunt cele în care atât designul, cât și conceptul creat de mine a fost respectat în proporție de 100%. La finalul acestora, beneficiarii mei au fost plăcut surprinși, iar mulțumirea lor reprezintă satisfacția mea cea mai mare în calitate de specialist.

5. La ce proiecte îți dorești să lucrezi pe viitor, ce îți dorești să bifezi în portofoliu?

Îmi doresc foarte tare să amenajez un hotel. Mi se pare fuziunea perfectă între un spațiu public și un spațiu privat și cred că reprezintă o provocare interesantă atât din punct de vedere creativ, cât și din punct de vedere funcțional, tehnic.


6. Care sunt tendințele de amenajări interioare în acest sezon?

Tendințele de design interior din acest sezon combină liniile simple, ”curate”, minimaliste ale corpurilor de mobilier cu materiale și texturi naturale. Astfel ne ajută să oferim spațiului o notă luxuriantă prin simplitate și in același timp să ne simțim aproape de natură prin tot ce are ea de oferit. Evităm în totalitate plasticul, alegem accesorii din metal, sau materiale prețioase pentru accente plasate în zonele cheie ale amenajării.

7. Cum arată amenajarea ideală în viziunea ta?

Cred că pentru fiecare dintre noi amenajarea ideală arată diferit și așa este și bine să fie. Suntem cu toții diferiți, iar acesta este un aspect al vieții de care trebuie să ne bucurăm și care merită celebrat. În viziunea mea, amenajarea ideală are loc într-un spațiu generos, cu ferestre de dimensiuni mari, multă lumină naturală, mobilier în linii simple, multe spații de depozitare mascate, multe plante, finisaje în culori deschise și diferite texturi plăcute la atingere. Pot spune că tentințele din ultimul timp sunt pe placul meu.

8. Descrie în 3 cuvinte stilul tău de design interior.

Unitar Armonios Functional.

12 views0 comments

Commentaires


Post: Blog2 Post
bottom of page